Soft tevékenységek

Soft tevékenységek

A projekt keretében a fő célokhoz kapcsolódó, a közbiztonságot és a környezeti tudatformálást elősegítő soft tevékenységek kerülnek megrendezésre.

 

1. Bűnmegelőzési programsorozat

 

 

2. Bio-élelmiszer Nap
Encs Város Önkormányzata és a Zöld Akció Egyesület az „Encs város közigazgatási -és kereskedelmi központjának funkcionális rehabilitációja” című projekt keretében 2010. január 20.-án „Bio-élelmiszernapot” rendezett.
A programot Bratu László Encs város polgármestere nyitotta meg, és egyben szólt a helyi gazdaság (helyi termelők) megerősítésének a jelentőségéről.
A megnyitó után Sándor Róbert projektmenedzsere tájékoztatta a megjelenteket a projekt céljairól, és végrehajtásának üteméről.
A bevezetők után Demeter Zoltán a Zöld Akció Egyesület elnöke bemutatta a „Nap” szakmai előadóit.
- Az első szakmai előadásban Somogyi Krisztina a Zöld Akció Egyesület munkatársa és egyben a miskolci Belvárosi Biovásár koordinátora beszélt a biovásár eddigi tapasztalatairól.
- A második szakmai előadásban Hudák Katalin az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány munkatársa beszélt a tájjellegű gyümölcsfajták megőrzéséről és a nemzetközi tapasztalatokról.
- Az utolsó szakmai előadás keretében, pedig Szeles Attila ökológiai gazdálkodó szólt az ökológiai gazdálkodás gyakorlati tapasztalatairól, nehézségeiről.

Az előadásokat kísérő rendezvények színesítették, amelyek középpontjában a gazdálkodási szemléletformálás állt, valamint amelyeken hangsúlyt kapott a bio termesztés.
a városi Művelődési Központ épületének előcsarnokában kiállítása nyílt a Bio-élelmiszerekről és a tájjellegű gyümölcs fajtákról.

az előadások időszaka alatt Bio-élelmiszerek kóstolásra nyílt lehetőség.
a 2010. 12. 16.-án meghirdetésre került gyermek rajzpályázatok díjazására is sor került, valamint a díjazott rajzok helyet kaptak a kiállításon.
a program végén a résztvevőket Bio ebéddel várták a szervezők.

A program időszaka alatt a városi piac területén az önkéntesek megszólították a gazdálkodókat, valamint bemutatták részükre a bio-termesztére előnyeit.

 

Bio Ebéd

 

Bio Ebéd

 

Bio Ebéd

 

Bio Ebéd

 

3. Parlagfű-irtási Nap